Samtalsserien “Nya perspektiv på psykisk (o)hälsa och ett hållbart liv

Vi bjuder in till en serie samtal som vill bidra med ett annat sätt att förstå, tolka och hantera psykisk ohälsa samt inpirera till hälsa och ett hållbart liv i vårt samhälle där Fredrik Bengtsson, Leg. Psykolog delar med sig av sitt perspektiv efter att ha arbetat med människor i kris i 20 år.

Allt med det existentiella perspektivet på livet och Mål 3 i Agenda 2030, “Hälsa och Välbefinnande” som gemensam grund. Se alla tidigare avsnitt nedan och läs mer om bakgrunden till och syftet med samtalsserien här

Vi sänder live igen den 23 april 14:00-14:45. Var med oss då! 

Varmt välkommen att delta i direktsändningen av Del 5 den 23 april kl. 14:00-14:45. Evenemanget är kostnadsfritt, men du behöver anmäla dig för att få länken till Zoom mötet. Vi är nyfikna på dina tankar och reflektioner kring ämnet och tar gärna emot frågor under sändningen, så att vi kan interagera och inspirera varandra. 

Till anmälan

 
Del 1
Fokuserar på att beskriva den farsot som drabbat så många i vårt samhälle och som lett till att 1 miljon svenskar idag använder antidepressiva läkemedel för att döva sina symtom. Symtom på vad? Och hur kan vi må så dåligt när vi har det så bra?

 

Del 2
Handlar om hur man konkret arbetar med att ställa om och hitta sin personliga hållbarhetsformel, vilka program som finns att få stöd via samt med personliga berättelser kring hur det är att drabbas av utmattning och hur vägen vidare kan se ut.  

 

Del 3
Riktar fokus på hur man faktiskt kan bli frisk och hitta en väg vidare efter att ha drabbats av utmattning (utbrändhet). Kan det vara så att utmattning handlar om en brist på inre hållbarhet genom en livsstil som gör att vi övertrasserar kroppens, hjärnans och själens resurser?

Länk till Del 3.

 

Del 4
Tar avstamp i en filosofisk reflektion kring mänsklighetens kanske främsta ödesfråga – kopplingen mellan det västerländska samhällets brist på hållbarhet och hur det avspeglar sig på människors brist på inre hållbarhet. 
Länk till Del 4.


G
å gärna in och prenumerera på vår YouTube kanal – så blir du uppdaterad när nya avsnitt läggs till!