Samtalsserien “Nya perspektiv på psykisk (o)hälsa och ett hållbart liv

Välkommen till en serie samtal som vill bidra med ett annat sätt att förstå, tolka och hantera psykisk ohälsa samt inpirera till hälsa och ett hållbart liv i vårt samhälle.

Fredrik Bengtsson, leg. psykolog delar i serien med sig av sin erfarenhet efter att ha arbetat med människor i kris i 20 år – allt med det existentiella perspektivet på livet och Mål 3 i Agenda 2030, “Hälsa och Välbefinnande” som gemensam grund.

Se alla avsnitt här eller via informationen nedan och läs gärna mer om bakgrunden till och syftet med samtalsserien här

Vill du bli uppdaterad om nya livesändningar i serien?   Klicka här för mer information.

Del 1
Fokuserar på att beskriva den farsot som drabbat så många i vårt samhälle och som lett till att 1 miljon svenskar idag använder antidepressiva läkemedel för att döva sina symtom. Symtom på vad? Och hur kan vi må så dåligt när vi har det så bra?

 

Del 2
Handlar om hur man konkret arbetar med att ställa om och hitta sin personliga hållbarhetsformel, vilka program som finns att få stöd via samt med personliga berättelser kring hur det är att drabbas av utmattning och hur vägen vidare kan se ut.  

 

Del 3
Riktar fokus på hur man faktiskt kan bli frisk och hitta en väg vidare efter att ha drabbats av utmattning (utbrändhet). Kan det vara så att utmattning handlar om en brist på inre hållbarhet genom en livsstil som gör att vi övertrasserar kroppens, hjärnans och själens resurser?

Länk till Del 3.

 

Del 4
Tar avstamp i en filosofisk reflektion kring mänsklighetens kanske främsta ödesfråga – kopplingen mellan det västerländska samhällets brist på hållbarhet och hur det avspeglar sig på människors brist på inre hållbarhet. 
Länk till Del 4.

Del 5
Ta del av tankar och reflektioner kring kopplingen mellan “långtidscovid” och utmattning. I sviterna av pandemin försöker forskarna förstå virusets natur och effekter och vissa mönster börjar framträda vilka vi behöver tolka och förstå för att kunna hjälpa dem som drabbats på bästa sätt. 
Länk till Del 5.


G
å gärna in och prenumerera på vår YouTube kanal – så blir du uppdaterad när nya avsnitt läggs till!